Tjenester

Vi utfører alt innen orgelbyggerfaget: Restaurering, nybygg, vedlikehold samt stemming av orgler.

Vi er begge orgelbyggere som setter kvaliteten på arbeidet over alt. Vi gir oss først når vi er fornøyd med resultatet. Det betyr igjen at kundene må være fornøyd før vi kan være 100% fornøyd.
 
Vår lange erfaring fra mange restaureringer og vedlikeholdsarbeider på alle typer orgler har lært oss å verdsette byggeteknikker og naturlige materialer som garanterer lang levetid. Alt vi gjør utføres i klassisk håndverk ved hjelp av moderne maskiner.

Ved nybygg er vi opptatt av å bygge et nytt instrument som et helhetlig kunstverk, som skal harmonere med rommet. På samme måte som vi ved utvidelser ved restaureringsprosjekter er opptatt av at det nye som tilføres, skal passe sammen med det gamle orgelet som en helhet.

Alle tredelene inne i orgelet behandles med naturlig olje istedenfor lakk, både av hensyn til miljøet og fordi det gir lengst levetid.

Vi tar kontinuerlig inn bord i heltre, slik at orgelverkstedet hele tiden har et lager av godt tørket heltre tilgjengelig (furu, eik, bjørk, bøk, poppel). Hele verkstedet er isolert og oppvarmet slik at trematerialene er godt tørket for å være best mulig egnet til dagens oppvarmede kirker mht. lav luftfuktighet om vinteren.

Vedlikeholdsavtale

Etter vår mening er det viktig med jevnlig vedlikehold av instrumentene. Det beste organisten kan gjøre er å spille mye på orgelet, men så trengs det også at en orgelbygger går over hele instrumentet jevnlig. Hvor ofte dette bør gjøres, er avhengig av mange faktorer og kan ikke besvares generelt.

Det vi anbefaler er å inngå vedlikeholdsavtale med en orgelbygger man stoler på. På denne måten er det faste fagpersoner som tar vare på instrumentet, og som gjennom jevnlig vedlikehold blir godt kjent med det. Og et orgel som blir tatt godt vare på, vil også vare lengst. Å ta vare på orgelet er en investering som vil svare seg for menigheten.

DJB Orgelverksted AS tilbyr vedlikeholdsavtaler som vil være tilpasset det aktuelle instrumentet. Ta kontakt om du ønsker mer informasjon.